Web Design
Boosting Posts στο Facebook: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Boosting Posts στο Facebook: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σελίδα σας

Οι χρήστες σε όλο τον κόσμο ξοδεύουν ώρες κάνοντας scrolling στο Facebook καθημερινά. Προσφέροντας ποικιλία περιεχομένου από καθημερινά άρθρα ειδήσεων, βίντεο και παιχνίδια, η κοινότητα της αγοράς στο Facebook έχει επίσης αυξηθεί εκθετικά. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις έχουν εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να στοχεύσουν εκατομμύρια χρήστες μέσω της διαφήμισης στο Facebook. Με τα πλούσια χαρακτηριστικά του και την τεράστια ποικιλία εφαρμογών και ευκαιριών που προσφέρει, το Facebook είναι αναμφισβήτητα ένα πολύτιμο διαφημιστικό εργαλείο. Τα δημιουργικά χαρακτηριστικά που σας βοηθούν να μεγιστοποιήσετε τις προσπάθειές σας στο διαδικτυακό μάρκετινγκ, το κάνουν ακόμη πιο δημοφιλές στις επιχειρήσεις.

Ένα ισχυρό εργαλείο που προσφέρει το Facebook είναι οι ενισχυμένες αναρτήσεις. Η ενίσχυση των αναρτήσεων στο Facebook αυξάνει την εμβέλεια των αναρτήσεων ή των διαφημίσεών σας στο Facebook. Η ενίσχυση μιας ανάρτησης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την καταπολέμηση της μείωσης της οργανικής απήχησης και επίσης εγγυάται ότι το περιεχόμενό σας θα γίνει ορατό από τα σωστά άτομα.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ενίσχυση των αναρτήσεων στο Facebook.

Τι είναι το boosting;

Τα Boosting Posts στο Facebook είναι μια αποτελεσματική και οικονομική τακτική μάρκετινγκ που μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των ατόμων που βλέπουν το περιεχόμενό σας. Οι ενισχυμένες αναρτήσεις εμφανίζονται υψηλότερα και πιο συχνά στη ροή ειδήσεων, επομένως υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανιστούν από το κοινό-στόχο σας. Μπορείτε να προωθήσετε ειδικές εκδηλώσεις, προσφορές και νέα προϊόντα. Μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε μια επιλογή για να προσεγγίσετε ένα νέο κοινό μέσω στρατηγικής στόχευσης.

Η ιδέα είναι απλή: πληρώστε για να εμφανίζονται οι αναρτήσεις σας ως περιεχόμενο χορηγίας σε χρονοδιαγράμματα μη ακολούθων, για να κερδίσετε περισσότερη έκθεση και να τους μετατρέψετε σε followers.

Μπορείτε να κάνετε boost σχεδόν οτιδήποτε θέλετε, είτε είναι μια ανακοίνωση, μια προώθηση ή μια παρότρυνση για δράση. Αλλά από εκεί, θα εστιάσετε σε τρεις κύριες μεταβλητές:

• Κοινό: Μπορείτε να ορίσετε τις παραμέτρους για το ποιος θα δει την ενισχυμένη ανάρτησή σας, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας, του φύλου, της τοποθεσίας και των ενδιαφερόντων τους. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα είδη κοινού με βάση τις υπάρχουσες επαφές ή είδη κοινού με βάση άτομα που έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για τη σελίδα σας στο Facebook.

• Budget: Έχετε τον πλήρη έλεγχο του ποσού που ξοδεύετε, με προϋπολογισμό τόσο χαμηλό όσο 1€ την ημέρα.

• Διάρκεια: Έχετε την επιλογή να προβάλλετε τη διαφήμισή σας για μια καθορισμένη χρονική περίοδο, είτε είναι μία ημέρα, είτε μία εβδομάδα είτε μέχρι να την απενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο.

Ακολουθούν 5 χρήσιμες συμβουλές για την ενίσχυση των αναρτήσεων στο Facebook

1. Θέστε τους στόχους που θέλετε να πετύχετε

Θέλετε να έχετε περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας; Προσπαθείτε να κερδίσετε περισσότερα likes στη σελίδα; Ή απλώς αυξάνετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας; Η γνώση του στόχου σας μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα CTA που να ευθυγραμμίζεται με αυτό που θέλετε να επιτύχετε και να μετρήσετε την αποτελεσματικότητα της εργασίας σας.

2. Περιορίστε το κοινό-στόχο σας

Εργαστείτε για να περιορίσετε τις παραμέτρους σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Όσο πιο συγκεκριμένες είναι οι αναρτήσεις σας, τόσο πιο σχετικές θα είναι με τα άτομα που τις βλέπουν

3. Μην χρησιμοποιείτε την ίδια διαφήμιση για πολύ καιρό

Σύμφωνα με το Facebook, ακόμη και οι επιτυχημένες προωθημένες αναρτήσεις τείνουν να μειώνουν τα αποτελέσματα μετά από μια εβδομάδα τρεξίματος. Προσπαθήστε να αποφύγετε να αφήσετε τις ενισχυμένες αναρτήσεις σας να διαρκέσουν περισσότερο από αυτό.

4. Πειραματιστείτε και συγκρίνετε διαφορετικές διαφημίσεις

Πειραματιστείτε με πολλές διαφορετικές προωθημένες αναρτήσεις, συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών τύπων περιεχομένου, διαφορετικού κοινού και διαφορετικής διάρκειας. Έτσι θα ξέρετε τι λειτουργεί για εσάς και τι όχι.

5. Ενισχύστε αυτόματα τις αναρτήσεις σας για εξοικονόμηση χρόνου

Μπορείτε να ρυθμίσετε προσαρμόσιμους κανόνες με βάση τον αριθμό των likes, των κοινοποιήσεων, των σχολίων ή μιας συγκεκριμένης λέξης-κλειδιού για να ενισχύσετε αυτόματα τις αναρτήσεις σας στο Facebook με τις κορυφαίες επιδόσεις.

Εκτός από τα Boosting Posts, σημαντικό είναι και η κατασκευή ιστοσελίδων σας, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για οποιαδήποτε τακτική εφαρμόσετε στο Digital Marketing

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε