Web Design
5 σημαντικά στοιχεία για να κάνετε το Website σας να ξεχωρίζει

5 σημαντικά στοιχεία για να κάνετε το Website σας να ξεχωρίζει

Υπάρχει πολύς προγραμματισμός όσον αφορά την κατασκευή ιστοσελίδων σας. Είτε θέλετε να αναπτύξετε ένα από την αρχή είτε σχεδιάζετε μια ανανέωση του Website, πρέπει να λάβετε υπόψη πολλούς παράγοντες. Και όταν πρόκειται για την επιχείρησή σας, πρέπει πάντα να φροντίζετε να επενδύετε στα βασικά στοιχεία που θα συμβάλουν σε μια λειτουργική και αποτελεσματική ιστοσελίδα. Με αυτό, εδώ είναι μια λίστα με τους 5 τρόπους για να κάνετε το Website σας να ξεχωρίζει.

Πώς να κάνετε το Website σας να ξεχωρίσει;

Με τόσα πολλά Websites εκεί έξω, είναι φυσικό να προσπαθείτε για έναν που ξεχωρίζει μεταξύ των υπολοίπων. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με έναν υπέροχο σχεδιασμό. Η επένδυση σε χρήσιμες λειτουργίες που συμβάλλουν σε μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη είναι εξίσου σημαντική. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε το Website σας να ξεχωρίζει ανάλογα με το πώς μπορείτε να τον διαφοροποιήσετε από άλλους.

1. Εκκαθάριση γραμμής πλοήγησης

Στον σχεδιασμό ιστοσελίδων, ένας από τους τρόπους για να κάνετε τον ιστότοπό σας να ξεχωρίζει είναι να δημιουργήσετε πρώτα έναν αποτελεσματικό χάρτη ιστότοπου. Αυτό διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες σας μπορούν να πλοηγηθούν εύκολα στον ιστότοπό σας και βελτιώνει την εμπειρία χρήστη σας. Επιπλέον, συμβάλλει στην κατάταξη SEO και SERP. Ένα αποτελεσματικό εργαλείο, όπως ένα αναπτυσσόμενο μενού, σας βοηθά να οργανώσετε τα πάντα σε ένα βολικό μέρος για τους επισκέπτες σας. Αυτό τους βοηθά να ταξινομούν τις διάφορες καρτέλες πιο γρήγορα ή να πηγαίνουν κατευθείαν στην επιθυμητή ενότητα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα ονόματα των καρτελών σύντομα και συνοπτικά.

2. Ελκυστική αρχική σελίδα

Επειδή η αρχική σας σελίδα είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι επισκέπτες σας, είναι απαραίτητο να αφήσετε μια καλή εντύπωση. Το να βεβαιωθείτε ότι η σελίδα σας είναι εύκολη στα μάτια είναι ένας από τους σωστούς τρόπους για να κάνετε τον ιστότοπό σας να ξεχωρίζει. Επιπλέον, δεν κάνει τον ιστότοπό σας να φαίνεται ξεπερασμένος και διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες σας δεν θα κάνουν κλικ. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που είναι ζωτικής σημασίας να βεβαιωθείτε ότι όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται είναι άμεσα διαθέσιμες. Οι περισσότεροι ιστότοποι το κάνουν αυτό έχοντας banner στην κορυφή της σελίδας, τα οποία μπορούν να παρουσιάζουν διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να αφορά την εταιρεία, τα προϊόντα σας ή εκδηλώσεις. Μαζί με αυτό, πρέπει να παρέχετε έναν βολικό τρόπο στους επισκέπτες σας να μεταπηδούν σε διάφορες ενότητες του ιστότοπού σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν εύκολα να κατευθυνθούν στη σελίδα που θέλουν να πάνε, χωρίς την επιπλέον προσπάθεια.

3. Έξυπνα και καθαρά λεκτικά

Η ύπαρξη σαφούς και συναρπαστικού copywriting ενθαρρύνει τους θεατές σας να παραμείνουν στον ιστότοπό σας και τους πείθει περαιτέρω να συνεργαστούν μαζί σας. Βοηθά να αποδείξετε ότι η επωνυμία σας αξίζει την προσοχή και ότι πρέπει να ακούσουν τι έχετε να πείτε. Επιπλέον, αυτό βοηθά να αποδείξετε ότι η επιχείρησή σας είναι αξιοσημείωτη και νόμιμη. Μπορείτε να κάνετε ένα βήμα παραπέρα το καλό copywriting μαθαίνοντας πώς μιλά το κοινό-στόχος σας, ώστε να μπορείτε να καλύψετε καλύτερα τις ανάγκες του. Τέλος, το καλό copywriting βοηθά την επιχείρησή σας να γίνει πιο ελκυστική, στοχευμένη και αξίζει να το μοιραστείτε με άλλους.

4. Ξεκάθαρο Call-to-Action

Το Call-to-Action, γνωστό και ως CTA, είναι αυτό που βοηθά τον επισκέπτη σας στο επόμενο βήμα ή πώς να προχωρήσει με τις πληροφορίες που δίνονται. Μια χρήσιμη συμβουλή για το CTA που παρουσιάζεται με διαφορετικούς τρόπους, όπως η συμπερίληψη ενός κουμπιού στο οποίο κάνουν κλικ που τους οδηγεί να παρέχουν πληροφορίες σε αντάλλαγμα για μια υπηρεσία. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε λέξεις όπως «κάντε κλικ εδώ» ή «εγγραφείτε τώρα» για να ωθήσετε τον χρήστη σας να αναλάβει δράση.

5. Βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για χρήση από κινητά

Καθώς όλοι βρίσκονται πάντα σε κίνηση αυτές τις μέρες, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είναι όλοι οι χρήστες σας στους υπολογιστές τους. Με αυτό, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων θα πρέπει να περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για χρήση από κινητά. Η ύπαρξη μιας διάταξης που αποκρίνεται για κινητά παρέχει καλύτερη εμπειρία χρήστη για τους επισκέπτες σας, οδηγώντας σε χαμηλότερο ποσοστό εγκατάλειψης και υψηλότερες μετατροπές. Αυτό γίνεται μέσω μιας προσέγγισης πλαισίου που χρησιμοποιεί πολλαπλές διατάξεις πλέγματος που ανταποκρίνονται καλύτερα σε κινητά. Επιπλέον, η βελτιστοποίηση για κινητά επηρεάζει την κατάταξή σας στο SERP και βοηθά στην αποφυγή προβλημάτων λογοκλοπής.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε