Web Design
Οι 6 πιο σημαντικοί λόγοι που το blogging είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας

Οι 6 πιο σημαντικοί λόγοι που το blogging είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας

Αναρωτιέστε γιατί το blogging είναι τόσο σημαντικό για την επιχείρησή σας; Έχετε αμφιβολίες σχετικά με το τι οφέλη μπορεί να προσφέρει στην επιχείρησή σας;

Ακολουθούν οι 6 πιο σημαντικοί λόγοι για τους οποίους το blogging πρέπει να είναι μέρος της στρατηγικής σας στο content marketing. 

Αυξάνει το traffic στο website σας

Ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο το blogging είναι σημαντικό, είναι ότι σας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσετε σχετικό content για το κοινό σας. Χρησιμοποιήστε το αυτό ως μέρος της στρατηγικής σας στο marketing για να δημιουργήσετε περισσότερο traffic προς το website σας.

Συμπεριλάβετε το blog σας στα links που περιέχουν οι δημοσιεύσεις σας στα social media και δώστε έναν καλό λόγο στο χρήστη να κάνει click σε αυτά. 

Αυξάνει την αξιοπιστία της επιχείρησής σας

Ένα καλογραμμένο blogpost μπορεί να αναδείξει ακόμα περισσότερο την επιχείρησή σας στα μάτια των χρηστών και των δυνητικών πελατών σας. Με την δημοσίευση θεμάτων που σχετίζονται με εσάς και τον κλάδο σας και δείχνουν τις γνώσεις που διαθέτετε, μπορείτε να προωθήσετε πιο εύκολα τόσο τις υπηρεσίες σας όσο και τα προϊόντα σας.

Όσο περισσότερο μπορείτε να δείξετε ότι έχετε εμπειρία στον τομέα σας, τόσο πιθανότερο είναι να κάνετε τον χρήστη να σας εμπιστευτεί. 

Δημιουργεί μία πιο ουσιαστική σχέση με τους χρήστες 

Τα blogs αποτελούν μία ακόμα ευκαιρία για να χτίσετε μία πιο ουσιαστική σχέση με τους πελάτες σας. Βάζοντας links που θα οδηγούν απευθείας στο website σας, οι πελάτες σας μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα την επιχείρηση ή το προϊόν σας. Οι καταναλωτές θέλουν να γνωρίζουν πολλά για μία επιχείρηση, πριν αποφασίσουν να την επιλέξουν.

Επιπλέον, είναι σημαντικό όπως και στα υπόλοιπα social media να απαντάτε σε σχόλια και να παραμένετε σε αλληλεπίδραση με τον χρήστη όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Δημιουργεί επιπρόσθετο περιεχόμενο για τα social media σας 

Τα posts σας στο blog είναι περιεχόμενο που μπορείτε να μοιραστείτε και στα social media της επιχείρησής σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε νέους και πιθανούς πελάτες που μπορεί να μην γνωρίζουν ακόμα την επιχείρησή σας. Η επανατοποθέτηση του περιεχομένου του blog σας και σε άλλες πλατφόρμες online βοηθά να διατηρείτε την παρουσία σας στα social media χωρίς να χρειάζεται να δημιουργείτε συνεχώς νέο περιεχόμενο.

Δημιουργεί νέους δυνητικούς πελάτες 

Το blogging είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη μετατροπή των επισκεπτών του σε δυνητικούς σας πελάτες. Δεδομένου ότι κάθε blogpost εμφανίζεται ξεχωριστά από τα search engines, προσφέρει μια νέα ευκαιρία για την δημιουργία δυνητικών πελατών εάν προσθέσετε ένα call-to-action στο blog. Πώς μπορείτε να το πετύχετε αυτό; 

  • Δημιουργήστε περιεχόμενο που παρέχει αρκετή αξία στους επισκέπτες σας ώστε να ανταλλάσσουν και με άλλους πληροφορίες για αυτό
  • Χρησιμοποιώντας ένα αναδυόμενο παράθυρο ή banner, προσθέστε ένα call-to-action στο blogpost σας, προσφέροντας το δωρεάν περιεχόμενό σας
  • Δημιουργήστε ένα landing page όπου θα στέλνετε άτομα εάν κάνουν click στο call-to-action, όπου μπορείτε να καταγράψετε τα στοιχεία τους
  • Μόλις ο επισκέπτης σας παρέχει τις πληροφορίες του, θα του δοθεί αυτόματα πρόσβαση στο περιεχόμενό σας 

Δημιουργεί μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για την επιχείρησή σας 

Ας υποθέσουμε ότι δημοσιεύετε ένα post στο blog σας. Παρόλο που μπορεί αυτό να αυξήσει την traffic σας αρκετές ημέρες μετά τη δημοσίευσή του, το post θα συνεχίσει να οδηγεί τους χρήστες στο website σας για μήνες ή ακόμα και χρόνια.

 

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε