Web Design
4 ιδέες για την προσθήκη βίντεο στις καμπάνιες email σας

4 ιδέες για την προσθήκη βίντεο στις καμπάνιες email σας

Σύμφωνα με μία έρευνα, το ένα τρίτο του χρόνου στο διαδίκτυο αφιερώνεται στην παρακολούθηση βίντεο. Οι περισσότερες επιχειρήσεις το γνωρίζουν και γι’ αυτό ενσωματώνουν βίντεο στις ήδη υπάρχουσες στρατηγικές τους στο Μarketing .Tο Video Content είναι κάτι που οι άνθρωποι αγαπούν να βλέπουν. Το επίπεδο αλληλεπίδρασης με τα βίντεο αυξάνεται συνεχώς το οποίο συνεπάγεται ότι η στρατηγική marketing κάθε επιχείρησης θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί για να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα μπορείτε να ενσωματώσετε βίντεο παντού: στο website σας, στις διαφημίσεις σας, στο newsletter σας, στα email σας.

Τα οφέλη του βίντεο στα email της επιχείρησής σας

Τα περισσότερα εισερχόμενα email είναι υπερφορτωμένα με διαφημιστικό περιεχόμενο. Είναι σημαντικό λοιπόν να βεβαιωθείτε ότι τα email σας είναι αρκετά ελκυστικά, ώστε να καταφέρουν να τραβήξουν την προσοχή του παραλήπτη σας. Αυτό είναι πολύ πιο πιθανό να συμβεί εάν έχετε συμπεριλάβει ένα βίντεο στο email σας. Η προβολή ενός προϊόντος σας ή μίας υπηρεσίας σας στην πράξη έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να πείσει τους χρήστες για τα οφέλη που έχουν αυτά να τους προσφέρουν.

4 ιδέες βίντεο για την επόμενη καμπάνια email σας

Δυστυχώς, οι περισσότερες επιχειρηματικές επικοινωνίες δεν μπορούν να γίνουν αυτοπροσώπως, επομένως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν διάφορα μέσα για να παραδώσουν ένα μήνυμα στο κοινό τους. Ένα από αυτά είναι η επικοινωνία μέσω email. Ωστόσο, τα email που στέλνει η εταιρεία σας δεν χρειάζεται να περιέχουν μόνο κείμενο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε ένα βίντεο στο επόμενο newsletter της εταιρείας σας.

Προσελκύστε το κοινό σας παρέχοντάς τους διαφορετικό και πολύτιμο περιεχόμενο. Τα βίντεο στα newsletter σας ή σε οποιαδήποτε άλλη marketing καμπάνια email που σκοπεύετε να ξεκινήσετε θα πρέπει να είναι δημιουργικά, συνεπή, ενημερωτικά και να είναι σχετικά με το περιεχόμενο όλου του email. Πριν ξεκινήσετε λοιπόν, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον σκοπό του βίντεο σας, γιατί θέλετε να το εντάξετε μέσα στο email σας και που θα τοποθετηθεί μέσα σε αυτό.

Εισαγωγικό βίντεο

Η εφαρμογή ενός βίντεο στα email σας αυξάνει την πιθανότητα ο παραλήπτης σας να το ανοίξει και να αναζητήσει περισσότερα για την εταιρεία σας και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Είναι σημαντικό αυτά τα βίντεο να έχουν διάρκεια κάτω από 45 δευτερόλεπτα, ώστε να μην επιβαρύνουν το μέγεθος του email και καταλήξει να πάει στα spam. Αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα για την επίτευξη μιας βαθύτερης σχέσης με τους πελάτες σας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία αγορά πιο γρήγορα.

Βίντεο υποστήριξης πελατών   

Το πιο βασικό σε αυτό το σημείο είναι να δείξετε στους χρήστες ότι έχετε τη λύση που ψάχνουν και τους την παρουσιάζετε συνοπτικά σε ένα βίντεο. Ο στόχος κάθε ομάδας υποστήριξης μίας επιχείρησης είναι να εξαλείψει όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο πελάτης. Προσθέτοντας ένα τέτοιο βίντεο στα email σας, οι παραλήπτες σας θα αισθάνονται πιο σίγουροι και συνδεδεμένοι μαζί σας, άρα και πιο έτοιμοι να εμπιστευτούν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας και τελικά να τα επιλέξουν.  Μην ξεχνάτε όμως, είναι αδύνατο να καταφέρετε μία επιχειρηματική επιτυχία χωρίς να γνωρίζετε ποιο είναι το κοινό σας.

Βίντεο επεξήγησης

Οι χρήστες λατρεύουν να παρακολουθούν τέτοιου είδους βίντεο. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων υποστηρίζουν ότι ένα βίντεο επεξήγησης συνέβαλε πολύ στην κατανόηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών της επιχείρησής τους. Γι’ αυτό, συγκεντρώστε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται οι πελάτες σας σε ένα βίντεο και δείξτε τους πώς να χρησιμοποιούν το προϊόν ή την υπηρεσία σας βήμα προς βήμα αλλά και τα οφέλη που μπορούν να τους προσφέρουν. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε ένα επεξηγηματικό βίντεο, αλλά φροντίστε να το διατηρήσετε μοναδικό, διασκεδαστικό, απλό και φυσικά, ενημερωτικό.

Βίντεο με κριτικές

Οι καμπάνιες μέσω email είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μοιραστούν οι ευχαριστημένοι πελάτες σας την άποψή τους σχετικά με την επιχείρησή σας. Στα άτομα αρέσει να διαβάζουν κριτικές πελατών, αλλά και να τις παρακολουθούν, ώστε να έχουν μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για μία επιχείρηση πριν την επιλέξουν.

Παρουσιάζοντας έναν πολύ ευχαριστημένο πελάτη και αφήνοντάς τον να μιλήσει για την αγορά του και την εμπειρία του θα δείξει σε νέους πιθανούς σας πελάτες γιατί είστε η σωστή εταιρεία για αυτούς. Αυτός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να τους πείσετε για να σας επιλέξουν. 

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε